Terug

Kinderen en wintertijd: handige tips

  • 25 / 10 / 2018 0
Kinderen en wintertijd: handige tips

Help ... de wintertijd komt er weer aan, deze overgang is voor kinderen altijd lastig.
Met deze tips bereid je jezelf en je kindje goed voor.

De wintertijd komt er weer aan.

Zelf heb je er vaak ook wel wat last van, ’s avonds kom je minder makkelijk in slaap en in de ochtend is het opstaan moeilijk.

Voor de allerkleinste is het nog lastiger, denk je net een mooi ritme opgebouwd te hebben, wijzigt alles met een uur.
Dit kan betekenen dat je avond een uurtje korter wordt, omdat je kleintje echt nog niet het gevoel heeft dat het bedtijd is.
En dan de ochtend, denk jij die zondag lekker een uurtje ‘langer’ te hebben. Is je kleintje al om 5 uur wakker i.p.v de ‘normale’ 6 uur… GAAP.

Hier een paar tips waardoor je jezelf en je kleintje kan voorbereiden:
- Probeer de dagen ervoor de tijd al wat te verschuiven, dus 10 minuten eerder gaan slapen en 10 minuten later opstaan.
- Laat ’s avonds zien dat de dag voorbij is, door bijvoorbeeld de gordijnen dicht te doen. Doe iets rustgevends voor het slapengaan, bijvoorbeeld een boekje lezen i.p.v. de televisie aan.
- Zorg voor goede verduisterende gordijnen, kinderen worden vaak wakker door lichtinval in de kamer. Probeer het zo lang mogelijk donker te houden.
- Maak er vooral geen probleem van, wees voorbereid en neem zelf goed je rust. De interne klok van je kleintje past zich uiteindelijk weer aan, het heeft meestal wat tijd nodig. Bij de een is dit een paar dagen, het andere kindje een paar weken.

De Europese Commissie gaat binnenkort een voorstel indienen om te stoppen met het verzetten van de klok in het voor- en najaar, ben je hier zelf ook voorstander van, teken dan online deze petitie:

Zomertijd/ wintertijd afschaffen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »