Terug

Tips bij doorkomende tandjes

  • 18 / 10 / 2018 1
Tips bij doorkomende tandjes

Tips bij doorkomende tandjes, wat zijn de symptomen en lees hier de tips om het je kleintje zo comfortabel mogelijk te maken.

Tips bij doorkomende tandjes

Herken je dat?
Je blije, vrolijke kindje verandert plotseling naar een verdrietig, hangerig kindje, dat niet wil eten, erg onrustig is en het liefste op schoot zit.

Merk je ook nog eens dat zijn luiers zuur ruiken en hij overmatig kwijlt, weet dan dat er een tandje aan het doorkomen is.

Andere symptomen bij het doorkomen van tandjes kunnen zijn:
- op alles willen kauwen en bijten, ook met de eigen handjes veel in de mond
- rode wang/oor aan de kant waar de tand/ kies doorkomt
- verhoging, soms zelfs koorts
- pijnlijk rood en opgezwollen tandvlees, oorpijn
- hangerig en huilerig
- geen tot weinig eetlust
- snel geïrriteerd en moeilijk kunnen slapen (ook vaak snel weer wakker)
- vieze waterige, zure ontlasting.

 

Tips bij doorkomende tandjes:

1. Je kindje vraagt aandacht, geef hem deze dan ook volop, knuffel en troost je kindje. Is hij hangerig, neem hem op schoot. De geruststelling en liefde van jou zijn erg belangrijk.
2. Als je kindje het toelaat, masseer dan voorzichtig met je vinger het tandvlees, dit is in het begin even pijnlijk, maar kan zeker verlichting geven daarna. Op een bijtring bijten (koel, uit de koelkast) kan ook.
3. Koude voeding en dranken kunnen ook verlichting geven. Warmte juist niet, let hier dus op bij het eten geven, het tandvlees is nu op en top gevoelig hiervoor.
4. Wat bij ons erg goed werkte was Chamodent Tandgel van VSM kind. Dit is een gel waarmee je het tandvlees masseert, het heeft natuurlijke bestanddelen en een aangename smaak.
5. Let op bij kwijlen, dit droogt de huid namelijk erg uit. Smeer de kin wat vaker in. Let ook op voor de nek, bij overmatig kwijlen kan hierdoor eczeem ontstaan.
Aan te raden is om een lekkere zachte bandana om te doen, zodat de nek en de kleding niet nat worden. Shop ze hier: Bandana Bibble

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »